فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:13 Issue: 4, 2009

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:13 Issue: 4, 2009

  • 106 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/10/20
  • تعداد عناوین: 13
|
  • هادی احمدی آملی، حسن توکلی، پاتریشیا خشایار، فرزاد پناهی، مصطفی علوی مقدم*، محسن احمدی آملی صفحه 269
    سابقه و هدف

    با توجه به آن که عملکرد اورژانس پیش بیمارستانی در ایران تاکنون مورد ارزیابی دقیق قرار نگرفته است، در این مطالعه به بررسی کفایت اقدامات اورژانس پیش بیمارستانی انجام شده توسط اورژانس تهران در بیماران ترومایی ارجاعی به اورژانس بیمارستان سینا پرداخته شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی به مدت یک سال از شهریور 1382 لغایت شهریور 1383 در اورژانس بیمارستان سینا بر روی بیماران ترومایی ارجاعی به آن مرکز توسط اورژانس تهران صورت گرفته است. در این بررسی اقدامات پیش بیمارستانی انجام شده توسط پرسنل اورژانس تهران بر اساس وضعیت و نیازهای بیماران ارزیابی شد. پزشکان مقیم اورژانس بیمارستان سینا مسوول جمع آوری اطلاعات و تکمیل پرسشنامه ها بر اساس مشاهدات بالینی خود و فرم تکمیل شده توسط پرسنل اورژانس بودند.

    یافته ها

    در این مطالعه 994 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. پانسمان زخم و هموستاز در 80% موارد درست انجام شده بود. آتل نیز در 50% موارد نیاز به کار گرفته شده بود و این در حالی می باشد که اقداماتی چون کولار و spinal bed در80% موارد مورد نیاز صورت نگرفته بود. هم چنین هرچند پرسنل در 2/91% بیماران اقدام به گرفتن رگ (IV-line) کرده بودند، ولی در بیش از 80% موارد سرمی به بیمار تزریق نشده بود.

    نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود با تدوین پروتکل های استاندارد مبتنی بر شواهد علمی و ارائه آموزش به تکنسین ها جهت انجام اقدامات پیش بیمارستانی با هدف ارتقاء کیفیت خدمات اورژانس پیش بیمارستانی اقدام فوری صورت گیرد. البته با توجه به تغییرات اساسی که اخیرا در کیفیت و کمیت خدمات اورژانس کشور ایجاد شده است، لازم است مطالعه جدیدی جهت ارزیابی وضع موجود و مقایسه آن با مطالعه حاضر جهت ارزیابی کمی و کیفی تغییرات به عمل آمده انجام گردد

    کلیدواژگان: تروما، اقدامات پیش بیمارستانی، اورژانس
  • حسین اتوکش، سید محمد فرشته نژاد، رزیتا حسینی، ندا نجیمی، مجید چالیان، حمید چالیان، رضا سلمان یزدی، سعید صباغی، سعید مهدوی، آرش بدایت صفحه 279
    سابقه و هدف
    عفونت مجاری ادراری یا UTI (Urinary Tract Infection) دومین عفونت شایع باکتریال در کودکان محسوب می گردد که یکی از عوامل ایجاد کننده اسکارهای کلیوی است. در زمان التهاب و همه ی انواع آسیب های کلیوی، ماکروفاژها وارد بافت پارانشیم کلیه می شوند و تعداد آن ها با شدت التهاب همبستگی قابل توجهی دارد. فاکتور مهارکننده ی مهاجرت ماکروفاژ یا MIF (Macrophage Migration Inhibitory Factor) به طور قابل توجهی در پاسخ به محرک های التهابی ترشح می گردد و به نظر می رسد که نقش مهمی در آسیب بافت کلیوی بازی می کند. این مطالعه با هدف بررسی نقش MIF در عفونت های مجاری ادراری و مقایسه ی ترشح ادراری MIF در کودکان مبتلا به پیلونفریت حاد، سیستیت حاد و هم چنین گروه شاهد به انجام رسید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تحلیلی، 33 کودک مبتلا به عفونت ادراری (25 کودک مبتلا به پیلونفریت حاد و 8 کودک مبتلا به سیستیت حاد) و40 کودک سالم وارد مطالعه شدند. نمونه های ادراری استریلmidstream، از تمامی افراد مورد مطالعه جهت اندازه گیری غلظت MIF به روش ELISA جمع آوری شد و به وسیله کراتینین ادرار تصحیح شد. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS 13 مورد آنالیز قرار گرفت و از آزمون های آماری Independent-t test، One Way ANOVA و نیز آنالیز ROC (Receiver Operating Curve) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نسبت ادراری MIF/Cr در بیماران مبتلا به پیلونفریت حاد (گروه A) pg/mol creatinine (78/23= SEM) 14/66، در بیماران مبتلا به سیستیت حاد (گروه B) pg/mol creatinine (59/0= SEM) 58/1 و در افراد سالم (گروه C) pg/mol creatinine (35/0= SEM) 85/1 به دست آمد که در گروه A به طور معنی داری بالاتر از گروه های B (001/0 P) و C (001/0 P) بود. نتایج آنالیز ROC نشان داد که نسبت ادراری MIF/Cr، به طور بالقوه می تواند به عنوان یک شاخص سودمند در افتراق پیلونفریت حاد از وضعیت نرمال [001/0 P و 959/0=Area Under Curve(AUC)] و حتی از سیستیت مزمن (001/0 P، 960/0=AUC) مورد توجه قرار بگیرد و مقادیر شاخص معادل pg/mol creatinine 39/5 و pg/mol creatinine 90/4 به ترتیب بهترین مقادیر جهت تفکیک پیلونفریت حاد از شرایط نرمال و سیستیت حاد می باشند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نخستین بار سطح MIF ادرار را در بیماران مبتلا به پیلونفریت حاد، مبتلایان به سیستیت حاد و گروه کنترل مقایسه کرده و نشان دادکه نسبت MIF/Cr ادرار در سیستیت حاد افزایش نمی یابد در حالی که افزایش نسبت MIF/Cr ادرار در بیماران مبتلا به پیلونفریت حاد در مطالعه ی حاضر قابل توجه بود و نشان داده شد که نسبت ادراری MIF/Cr آزمون حساسی برای افتراق بین سیستیت و پیلونفریت حاد می باشد.
    کلیدواژگان: فاکتور مهار کننده مهاجرت ماکروفاژ، پیلونفریت حاد، سیستیت حاد
  • حمیدرضا اصلانی، محمدرضا دهقان فرد، مهندس ناصر ولایی صفحه 287
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع و روند رو به افزایش بیماری دژنراتیو مفصل آکرومیوکلاویکولار و وجود گزارشاتی مبنی بر موفقیت روش Arthroscopic mumford در بیماران فوق الذکر و عدم گزارش از تاثیر آن در کشور و به منظور تعیین تایید این روش در مبتلایان به بیماری دژنراتیو مفصل آکرومیوکلاویکولار، این تحقیق روی مراجعین به بیمارستان طالقانی در سال های 1386 - 1383 انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    تحقیق با روش کارآزمایی بالینی از نوع مقایسه قبل و بعد روی کلیه بیمارانی که با تشخیص بیماری دژنراتیو مفصل آکرومیوکلاویکولار مراجعه و موافقت خود را برای همکاری با طرح بعد از عدم موفقیت درمان conservative اعلام نمودند انجام گرفته است. میزان Range of motion و قدرت و درد در این بیماران به روش های استاندارد قبل و بعد از درمان تعیین شد و همه بیماران تحت درمان با روشArthroscopic mumford قرار گرفتند و بیماران حداقل سه ماه پیگیری داشتند و تاثیر این روش درمانی براساس شاخص های سه گانه فوق تعیین و تغییرات آن با آماره paired-t test و McNemar مورد قضاوت بالینی قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی 41 بیمار که 87 درصد آن ها مرد بودند با میانگین سنی 48 سال انجام گرفت. قبل از درمان 8/26 درصد بیماران درد متوسط و 2/73 درصد بیماران درد شدید داشتند، بعد از درمان 78 درصد بیماران فاقد درد بوده و 22 درصد بیماران درد خفیف داشتند (001/0 >P). میزان شاخص های ROM از حداقل 33 درصد تا 60 درصد بهبود پیدا کردند (05/0 P<) قدرت حرکات Flexion، Abduction بهبود پیدا کرد و قدرت در شاخص های Internal rotation و External rotation بدون تغییر باقی ماندند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد روش جراحی آرتروسکوپیک فوق برای بیماران فوق مؤثر است و این روش را در درمان این بیماران توصیه می نماییم.
    کلیدواژگان: بیماری دژنراتیو مفصل آکرومیوکلاویکولار، مفصل آکرومیوکلاویکولار
  • زهرا جعفری، سعید ملایری، ناصر بافکار، مهدی رهگذر صفحه 297
    سابقه و هدف

    پتانسیل های با منشا عضلانی برانگیخته از وستیبول (VEMP)، الکترومیوگرام های (EMG) با زمان تاخیر کوتاهی هستند که با ارائه ی تحریک صوتی با شدت بالا، از سطح عضله چنبری- جناغی (SCM) منقبض ثبت می شوند و به نظر می رسد منشا آن ها از ساکول است. در مطالعه حاضر، ثبت VEMP و بررسی تاثیر نوع محرک (کلیک و تون- برست) بر پاسخ در گروهی از افراد طبیعی بزرگ سال مد نظر بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه مقطعی تحلیلی حاضر تاثیر دو محرک کلیک و تون- برست بر زمان تاخیر و دامنه ثبت VEMP در30 فرد بزرگ سال با حساسیت شنوایی طبیعی و عدم سابقه اختلال وستیبولار، در محدوده سنی 35-25 سال با روش نمونه گیری تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    با استفاده از محرک تون- برست 500 و 750 هرتز، امواج VEMP در همه افراد و با ارائه ی محرک کلیک در 26 نفر در سطح شدت dBnHL 95 در دو گوش، ثبت گردید. پاسخ VEMP با محرک تون- برست نسبت به محرک کلیک، دامنه بهتری را نشان داد و بالاترین دامنه با محرک تون- برست در فرکانس Hz 500 به دست آمد. اما نوع محرک و فرکانس آن بر زمان تاخیر امواج VEMP، تاثیری نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده میتوان گفت که زمان تاخیر پاسخ VEMP، مستقل از فرکانس و نوع محرک است و استفاده از محرک تون- برست با فرکانس Hz 500، بهترین دامنه را نتیجه می دهد که می تواند در ارزیابی های بالینی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد وستیبولار، عصب وستیبولار، عضله چنبری، جناغی، ساکول
  • مرجان مهدوی روشن، علی صدیقی، علیرضا صادق پور، امین مرادی، سلطانعلی محبوب، فاطمه کریمی، علیرضا استادرحیمی صفحه 307
    سابقه و هدف
    استخوان یکی از بزرگ ترین ذخایر روی بدن می باشد. مطالعات حیوانی نشان داده اند که کمبود روی باعث کاهش رشد استخوان،کاهش تراکم استخوانی و در نتیجه کاهش نیروی مورد نیاز برای شکستن استخوان و احتمالا کاهش سرعت ترمیم استخوان می شود. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل یاری روی بر ترمیم شکستگی استخوان طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی 60 بیمار دچار شکستگی استخوان های دراز مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تبریز انجام شد. افراد به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند؛ گروه مورد (30=n) دریافت روزانه یک عدد کپسول 220 میلی گرمی سولفات روی حاوی 50 میلی گرم روی عنصری و گروه شاهد (30=n) دریافت روزانه دارونما داشتند. افراد به مدت 60 روز مکمل دریافت کردند. سطح فعالیت بدنی، اطلاعات فردی و پزشکی افراد با استفاده از پرسشنامه و دریافت غذایی با استفاده از ثبت غذای 3 روز در شروع و پایان مطالعه تعیین شد. وضعیت استخوان در محل شکسته شده با استفاده از رادیوگرافی در ابتدا و انتهای مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 60 بیمار، 39 نفر مرد و 21 نفر زن بودند. تفاوت معنی داری در فعالیت بدنی، جنس، سن، تحصیلات و سابقه شکستگی، نوع استخوان دراز دچار شکستگی و دریافت مواد مغذی مخصوصا روی، بین گروه ها وجود نداشت. تغییر در میانگین دریافت مواد مغذی در طول مطالعه نیز معنی دار نبود. بررسی رادیوگرافی استخوان توسط متخصص رادیولوژی نشان دهنده تفاوت معنی دار در تشکیل کال استخوانی و ترمیم شکستگی بین دو گروه مورد و شاهد بود (05/0P<). تشکیل کال استخوانی و ترمیم شکستگی استخوان درگروه مورد در 80% افراد و در گروه شاهد در 50% افراد مشاهده شد. تفاوت معنی داری در تسریع ترمیم شکستگی انواع استخوان های دراز مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف مکمل روی به مدت 60 روز باعث تسریع ترمیم شکستگی استخوان می شود و با توجه به این نکته که تاکنون دارویی به منظور تسریع ترمیم شکستگی استخوان شناسایی نشده است، مکمل روی می تواند روش درمانی مفیدی در این گروه از بیماران باشد.
    کلیدواژگان: مکمل روی، ترمیم شکستگی، تشکیل کال استخوانی، استخوان های دراز
  • مهدی بشارت، پرویز وحدانی، فرهاد عباسی، سولماز کرونی فردخانی صفحه 315
    سابقه و هدف
    مارگزیدگی یکی از فوریت های مهم پزشکی است و هر ساله عده زیادی را به مراکز درمانی هدایت می کند. با توجه به این امر که مارگزیدگی می تواند سبب مرگ فوری بیمار گردد، آشنایی دقیق و صحیح با این موضوع و هم چنین روش های درمان آن بسیار ضروری است. این مطالعه با هدف گزارش یک صد مورد مارگزیدگی درمان شده در بیمارستان لقمان حکیم تهران در فاصله سال های 1379 تا 1384 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه یک صد مورد مارگزیدگی مراجعه کننده به بیمارستان لقمان حکیم از نظر علایم بالینی، اقدامات درمانی شامل درمان آنتی بیوتیکی، آنتی ونوم، تتابولین و اقدامات جراحی و همین طور سن، جنس و شغل با مراجعه به پرونده های بیمارستانی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در میان یک صد مورد بررسی شده، تمامی بیماران آنتی ونوم، تتابولین و واکسن کزاز دریافت کرده و همگی تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار گرفته بودند. در 9 مورد فاسیوتومی انجام شده بود. در 35 مورد درمان های محلی قبل از ارجاع به بیمارستان نظیر تیغ زدن و مکیدن ترشحات انجام شده بود. مارگزیدگان اغلب مرد و در نیمی از موارد کشاورز بودند و گزیدگی در بیش از 80% موارد در دست و پا از مچ به پایین رخ داده بود.
    نتیجه گیری
    با وجود مرگ و میر در مارگزیدگی اقدامات درمانی شامل آنتی ونوم، تتابولین، واکسن کزاز می تواند در بهبود بیماران نقش بسزایی داشته باشد. درمان آنتی بیوتیکی و نوع آنتی بیوتیک انتخابی مورد اختلاف نظر است. به کارگیری برخی از شیوه های سنتی در درمان مارگزیدگی مردود شناخته شده است و اقدامات پیشگیرانه از مارگزیدگی مورد توجه و تاکید می باشند.
    کلیدواژگان: مارگزیدگی، علایم بالینی، اقدامات درمانی
  • سیدمنصور رایگانی، محمد باغبانی، عباس ایرانمهر صفحه 321
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع مبتلایان فاشئیت پلانتار و اهمیت درمانی آن و درمان متعارف با اولتراسوند و وجود فقط یک مورد کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده روی تاثیردرمانی اولتراسوند و به منظورتعیین تاثیر استفاده و عدم استفاده از اولتراسوند بر میزان درد این بیماران این تحقیق انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی کارآزمایی بالینی روی 29 بیمار (42 پا) مبتلا به فاشئیت پلانتار انجام گرفت. بیماران بعد از اخذ رضایت به طور تصادفی در دو گروه اولتراسوند واقعی (با مشخصات درمانی Intensity=1W/Cm2، Duty factor=20%، Fr=3MHZ) و اولتراسوند غیر واقعی (در آن فقط تایمر دستگاه به مدت پنج دقیقه روشن بود) قرار گرفتند. علاوه بر این به هر دو گروه دو نوبت در روز ورزش های کششی عضلات خلفی ساق پا (گاستروسولئوس) و عضلات خلفی ران (همسترینگ) و کفی طبی از نوعSilicon gel تجویز گردید. هر دو گروه به مدت ده جلسه و در هر جلسه به مدت 5 دقیقه توسط یک نفر فیزیوتراپیست با دستگاه Sonostat 833 مدل 011-0-0027 تحت درمان قرار گرفتند. شاخص درد قبل و بعد از درمان با استفاده ازVisual Analogue Scale ارزیابی شد. میزان درد قدم اول صبحگاهی و درد در طی روز در داخل گروه ها با آماره Wilcoxon و بین دو گروه با آمارهMann-Whitney U-test آنالیز شد.
    یافته ها
    تحقیق روی 29 بیمار(15 نفر مورد و14 نفر شاهد) و 42 پا (22 پا مورد و 20 پا شاهد) انجام شد. در 13 بیمار هر دو پا درگیر بود. در هر دو گروه کاهش درد مشاهده شد. میزان کاهش درد قدم اول صبحگاهی در گروه اولتراسوند واقعی 31 درصد و در گروه اولتراسوند Sham، 23 درصد بود (45/0P<) و میزان کاهش درد فعالیتی پا در طول روز در گروه اولتراسوند واقعی 18 درصد و در گروه اولتراسوند Sham، 10 درصد بود(65/0P<).
    نتیجه گیری
    اولتراسوند درمانی با مشخصات درمانی یاد شده تاثیر بیش تری از پلاسبو ندارد.
    کلیدواژگان: فاشئیت پلانتار، اولتراسوند، درد پاشنه
  • آزاده اندیشه تدبیر، سودابه سرگلزایی، محمد مشرف، فاطمه مشهدی عباس صفحه 327
    سابقه و هدف
    آملوبلاستوما شایع ترین تومور ادنتوژنیک اپی تلیالی است که دارای رشد آهسته و تهاجم موضعی می باشد و می تواند باعث تخریب استخوان فک شود. علت این رفتار مهاجم آملوبلاستوما هنوز به درستی مشخص نیست. به منظور تعیین نقش احتمالی اتصالات سلولی در تهاجم موضعی آملوبلاستوما، بروز دو مارکر ای-کادهرین و آلفا کتنین در فولیکول دندان و آملوبلاستوما بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع توصیفی بوده و بر روی 10 مورد فولیکول دندان و 33 مورد آملوبلاستوما (20 مورد معمولی، 5 مورد عود کننده و 8 مورد بدخیم) صورت گرفت. مطالعه با استفاده از تکنیک Streptavidin-Biotin Immunohistochemistry انجام شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری دقیق فیشر و من ویتنی با سطح معنی داری 05/0 =P تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بروز هر دو مارکر در صد درصد فولیکول های دندانی دیده شد. در آملوبلاستوما، بروز ای-کادهرین و آلفا کتنین به ترتیب در7/66 درصد و 7/69 درصد موارد مثبت شد. میزان رنگ پذیری در نمونه های آملوبلاستوما نسبت به فولیکول دندان کم تر بود. میزان بروز هر دو مارکر در آملوبلاستومای عود کننده و بدخیم نسبت به آملوبلاستومای معمولی کم تر دیده شد اما این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    وضعیت و میزان رنگ پذیری این دو مارکر در آملوبلاستوما نسبت به فولیکول دندان متفاوت می باشد و کاهش بروز این دو مارکر تا حدی توجیه کننده رفتار تهاجمی تر آملوبلاستوما است. با توجه به محدود بودن تعداد نمونه ها، برای نتیجه گیری قطعی در مورد آملوبلاستومای عود کننده و بدخیم، مطالعات بعدی با تعداد نمونه های بیش تر پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آملوبالستوما، ای، کادهرین، آلفا، کتنین، ایمونوهیستوشیمی
  • محسن میرزایی، محسن چیت ساز، صادق منصوری صفحه 335
    سابقه و هدف
    بتالاکتامازهای وسیع الطیف، آنزیم های وابسته به پلاسمیدی هستند که آنتی بیوتیک های بتالاکتام اکسی ایمینو مثل سفالوسپورین های وسیع الطیف نسل سوم از جمله سفتازیدیم، سفتریاکسون و سفوتاکسیم را تجزیه می کنند. این آنزیم ها اغلب در اعضای خانواده آنتروباکتریاسه خصوصا کلبسیلا پنومونیه و اشریشیاکلی یافت می شوند. شناسایی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف راه حل مفیدی برای انتخاب آنتی بیوتیک مناسب در اختیار پزشکان قرار می دهد. در مطالعه حاضر فراوانی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف در ایزوله های بالینی اشریشیاکلی توسط روش MIC ارزیابی شده است. هم چنین مقایسه توزیع مقاومت ایزوله های اشریشیاکلی بر اساس توزیع MIC هر یک از آنتی بیوتیک های سفتریاکسون، سفتازیدیم و سفپیم در ایزوله های بالینی اشریشیاکلی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    تعداد 160 ایزوله اشریشیا کلی از نمونه های بیماران از سه بیمارستان دانشگاهی شهر تهران در سال 1385جمع آوری گردید. شناسایی ESBLs بر پایه MIC و با روش تهیه رقت در آگار با استفاده از عوامل سفتریاکسون، سفتازیدیم و سفپیم بر مبنای استاندارد CLSI انجام شد. هر ایزوله در صورتی که MIC برای یکی از عوامل فوق بزرگ تر از μm/ml 1بود به عنوان یک تولید کننده بالقوه ESBLs در نظر گرفته می شد. برای تایید تولید بتالاکتاماز وسیع الطیف هم چنین MIC تمام ایزوله های بالینی عوامل فوق در ترکیب با اسیدکلاوولانیک با غلظت ثابت μm/ml 4 تعیین گردید. هر ایزوله در صورت کاهش رقت MIC به اندازه 3 مرتبه یا بیش تر در ترکیب یکی از عوامل فوق با اسیدکلاوولانیک به عنوان تولیدکننده قطعی ESBL مشخص شد. 1. کارشناس ارشد میکروبیولوژی 2 ٭. نویسنده مسؤول: استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد. پست الکترونیک: chitsaz@shahed.ac.ir 3. کارشناس ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
    یافته ها
    تست های اولیه به طور کلی تولید ESBLs در 68/56 درصد (89n=) از ارگانیسم های مورد بررسی را نشان داد. آزمایش های تاییدی با استفاده از مهار کننده اسید کلاوولانیک، تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف از نوع ESBLs را تنها در70/96درصد (86n=) از سویه های دارای فنوتیپ اولیه مثبت را تایید نمود در حالی که در3/3 درصد (3n=) از ایزوله های با فنوتیپ اولیه مثبت، افزایش 3 رقت یا بیش تر در میزان MIC در آزمایش تاییدی مشاهده نشد. هم چنین نتایج تست های MIC برای سفتریاکسون، سفتازیدیم و سفپیم به ترتیب نشان داد که به طور کلی 25 درصد ارگانیسم های مورد مطاله نسبت به سفتریاکسون، 22 درصد نسبت به سفتازیدیم و 52/21 درصد نسبت به سفپیم کاهش حساسیت پیدا کرده ولی MIC های کم تر از مرزهای مقاومت که برای آنتی بیوتیک فوق در تست های معمول آنتی بیوگرام در نظر گرفته می شود داشتند. این ارگانیسم ها از آن جهت مهم هستند که در بیمارستان هایی که شناسایی ESBLs انجام نمی دهند، استفاده از سفالوسپورین های نسل سوم و مونوباکتام ها برای درمان آن ها غیر مجاز در نظر گرفته نمی شود. 336 / دو ماهنامه پژوهنده شناسایی ایزوله های بالینی اشریشیاکلی مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاکی از آن است که نسبت قابل توجهی از ایزوله های بالینی اشریشیا کلی در بیمارستان های دانشگاهی شهر تهران مولد ESBLs هستند. این ارگانیسم ها می باید به تمام بتالاکتام ها و مونوباکتام ها مقاوم گزارش شوند. این امر لزوم اجرای روزمره تست های شناسایی ESBLs و انتخاب گزینه های درمانی مناسب را مورد تاکید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، سفتازیدیم، سفتریاکسون، سفوتاکسیم
  • نصرت الله سید شهابی، سسید حسین فخرایی، سید ابوالفضل آقچه ای، محمد کاظمیان صفحه 347
    سابقه و هد ف: حملات تشنجی در روزهای اول زندگی (معمو لا 72 ساعت اول) از شایع ترین تظاهرات بالینی است. در چند دهه اخیر بر اثر دسترسی گسترده به تصویر نگاری از مغز مشخص شده است که ضایعات ایسکمیک مغزی در نوزادان نسبتا شایع است و اغلب در بچه های رسیده ای که علا یم بالینی غیر از تشنج ندارند مشاهده می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان وقوع ضایعات ایسکمیک مغزی و یافته های تصویر نگاری مغزی در نوزادان رسیده ای که به سبب ابتلا به تشنج در طول یک سال (از اسفند 83 تا اسفند 84) در بیمارستان کودکان مفید بستری شده بودند انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 31 نوزاد رسیده دراسفند ماه 1383 که در سه روز اول تولد بعلت تشنج دربخش نوزادان ومراقبت ویژه بستری شدند به مدت یکسال پی گیری شده و مورد بررسی قرار گرفتند. نوزادانی که آنسفالوپاتی نداشته ودر معاینه نورولوژیکی هم سالم به نظر می رسیدند به مدت 18 ماه پی گیری شدند.
    یافته ها
    از تعداد 31 نوزاد که در طول یک سال دچار حمله تشنجی شدند، در پنج نفر (16 %) تشنج براثر ضایعات ایسکمیک مغزی بود. تشنج در سه نفر فوکال و در دو نفر ژنرالیزه بود که در چهار بیمار فقط با فنوباربی تال کنترل شد ولی در یک مورد برای کنترل تشنج علاوه بر فنوباربیتا ل، فنی توئین نیز اضافه شد. معاینه عصبی در بیش تر نوزادان غیر از یک ن فر که اسپاستیسیتی خفیف دراندام های سمت راست داشت طبیعی بود. سونوگرافی مغز تنها در یک نفر غیر طبیعی بود، در حالی که سی تی اسکن مغز در هر پنج نفر ضایعه کانونی مغز را نشان داد. این ضایعات کانونی بیش تر درطرف چپ بود. نوار مغز در سه مورد غیر طبیعی بود. در پی گیری بیماران یکی از آنان اختلال ذهنی و حرکتی شدیدی پیدا کرد و یکی دیگر کمی تاخیر در تکامل عصبی داشت.
    نتیجه گیری
    در برسی انجام شده، سکته مغزی دومین علت شایع حملات تشنجی در نوزادان رسیده بعد ازآسفیکسی بود. سی تی اسکن مغز وسیله تشخیصی خیلی مهمی در این مطالعه بود. برای کلیه نوزادان مبتلا به تشنج که آسفیکسی نداشته و در معاینه بالینی هم به ظاهر سالم بوده ونیز علت دیگری برای تشنج آنان وجود نداشته باشد انجام تصویر نگاری مغز توصیه می گردد. (CT Scan/MRI)
    کلیدواژگان: نوزاد، تشنج، ضایعات ایسکمیک، سکته مغزی
  • حمید مقدسی، اعظم سادات حسینی، فرشید منجمی، محمدعلی تقی پور اقدم کشکی صفحه 355
    سابقه و هدف
    بخش های اورژانس نقاط کلیدی بیمارستان ها هستند، لذا مدیریت این بخش ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و با توجه به این که اطلاعات یکی از منابع مهم مدیریت به شمار می آید و دسترسی سریع و به موقع مسؤولان اورژانس به اطلاعات از طریق سیستم اطلاعات مدیریت اورژانس تحقق می یابد. بنابراین، پژوهش حاضر به منظور بررسی وضعیت سیستم اطلاعات مدیریت اورژانس در بیمارستان های تابعه دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی، 12 بیمارستان از بیمارستان های تابعه دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها از طریق مشاهده و با استفاده از چک لیست گردآوری گردیده و با بهره گیری از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد، سیستم های اطلاعات مرتبط با بخش اورژانس در تمام بیمارستان ها با سیستم اطلاعات بخش اورژانس ارتباط دارند. فقط در 1/11 درصد سیستم های اطلاعات مدیریت اورژانس داده های مربوط به مدیریت وضعیت های اورژانسی گردآوری شده، که در 43/33 درصد آن ها فرآیند پردازش داده ها صورت می گیرد و فقط در 55/39 درصد این سیستم ها انواع گزارشات ارایه می گردد. در این سیستم ها فقط 78/29 درصد شاخص های اطلاعاتی مورد نیاز کاربران وجود دارند. هم چنین تمام سیستم ها از نوع دستی بوده و در هیچ کدام از سیستم ها استانداردهای مربوط به سیستم اطلاعات مدیریت اورژانس وجود ندارند.
    نتیجه گیری
    با بررسی وضعیت موجود سیستم اطلاعات مدیریت اورژانس مشخص گردید فرآیند گردآوری، پردازش و توزیع اطلاعات سیستم در بیمارستان های تحت مطالعه به صورت کامل صورت نمی گیرد. در این سیستم ها بیش تر به موارد و عناصر اطلاعاتی که در جریان فعالیت های داخلی بخش اورژانس مورد استفاده قرار می گیرد؛ توجه می شود و به فعالیت های خارجی بخش اورژانس توجه نمی گردد.
    کلیدواژگان: بخش اورژانس، سامانه مدیریت اطلاعات، شاخص های اطلاعاتی کاربران
  • معصومه محکم، سیداحمد طباطبایی، راهله معین آرا صفحه 363
    سابقه و هدف
    سیستم های رتبه بندی برای تصمیم گیری در مورد اولویت ها و ارزیابی عملکرد یک واحد مراقبت ویژه کودکان بسیار مفید هستند. از جمله سیستم هایی که می توان به آن اشاره کرد معیارهای III- PRISM و PIM هستند که امروزه در اکثر مراکز مراقبت های ویژه کودکان جهت ارزیابی کیفی و کمی عملکرد آن مرکز استفاده می شوند. هدف از این تحقیق تعیین پیش آگهی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه کودکان بیمارستان مفید بر اساس سیستم های رتبه بندیIII- PRISM و PIM و مقایسه این دو سیستم با هم است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی بود. نحوه نمونه گیری به روش سرشماری و بر روی 121 بیمار که از آذر1384 تا اردیبهشت 1386 در واحد مراقبت های ویژه بیمارستان کودکان مفید بستری شده بودند، صورت گرفت. اطلاعات دموگرافیک و معیارهای ارزیابی سیستم های رتبه بندی PRISM و PIM در فرم های اطلاعاتی ثبت شد. پس از تکمیل فرم های اطلاعاتی، آنالیز آماری با استفاده از آزمون های Chi square، t-test، Regression و ANOVA به وسیله نرم افزار SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    54% بیماران پسر و 46% دختر بودند و بیش ترین علت منجر به بستری در PICU دیسترس تنفسی و بیماری های مغزی بوده است. سپتی سمی به تنهایی بیش ترین علتی بود که منجر به مرگ و میر شده بود. در بین بیماران تحت مطالعه مرگ و میر واقعی 33% بود. متوسط امتیاز III- PRISM، 57/7 بود. سیستم PRISM از حساسیت 80% و ویژگی 75% جهت مشخص نمودن مرگ و میر برخوردار است. هم چنین بر طبق منحنی Roc مشخص شد که معیار PRISM از ارزش و قدرت زیادی در تعیین پیش آگهی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مفید برخوردار است و هر چه امتیاز بیماران در این سیستم افزایش یابد احتمال مرگ و میر نیز افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    از این مطالعه نتیجه می گیریم که با استفاده از سیستم های رتبه بندی PRISM-III و PIM در روز اول بستری در بخش مراقبت های ویژه کودکان میتوان میزان مرگ و میر کودکان را پیش بینی نمود و با اصلاح و درمان به موقع فاکتور های مؤثر در این سیستم های رتبه بندی از عوارض مهلک پیشگیری نمود.
    کلیدواژگان: سیستم رتبه بندی، بخش مراقبت های ویژه کودکان، پیش آگهی
  • میترا پارساپور، لیلا خلیلی، زهره امیری صفحه 369
    سابقه و هدف
    حاملگی از موعد گذشته به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات دوره حاملگی محسوب می گردد. با توجه به اهمیت طول کشیدن مدت بارداری و گزارشات متفاوت از تاثیر استریپ بر کاهش طول مدت بارداری این تحقیق به منظور تعیین تاثیر استریپ روی شروع و روند زایمان و کاهش طول مدت بارداری در زنان باردار با سن حاملگی 40 هفته و بالاتر در مرکز آموزشی و درمانی بیمارستان آیت ا... طالقانی در سال های 86-85 انجام شد.
    مواد و روش ها
    بر اساس یک مطالعه کار آزمایی بالینی دوسوکور با حجم نمونه 100 زن باردار با سن حاملگی 40 هفته یا بیش تر و بدون حاملگی عارضه دار انجام گرفت و نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه مطالعه و کنترل مورد استریپ و یا معاینه واژینال قرارگرفتند. افراد دو گروه به لحاظ سن، سن حاملگی و مرتبه حاملگی مشابه سازی شدند. زمان استریپ یا معاینه واژینال تا زایمان به همراه عوارض زایمانی و نوع زایمان در آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون مجذور کای و دقیق فیشر استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن بیماران به ترتیب در گروه شاهد و تجربی 8/4± 2/26 و 4/4± 4/25 (سال) و هم چنین سن حاملگی در زمان معاینه یا استریپ به ترتیب 1±281 و 1±282روز بوده که تفاوت معنی داری نداشتند. در گروه شاهد 66% و تجربی 68% افراد نولی پار بودند. زمان انتظار تا زایمان 9/1± 2/6 روز در گروه شاهد و 2/1± 7/3 روز در گروه تجربی بود (001/0P<). در خصوص عوارض زایمان شامل خونریزی واژینال، PROM و دیسترس تنفسی جنینی بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. اما میزان سزارین در گروه شاهد 34% و در گروه استریپ 14% بود (02/0P<).
    نتیجه گیری
    استریپ کردن موجب کاهش طول مدت بارداری می شود و نیز میزان سزارین را کاهش می دهد. استریپ کردن پرده های جنینی باعث افزایش عوارضی مثل پارگی کیسه آب نمی شود و بنابر نتایج این مطالعه، استفاده از آن توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: زایمان پس از موعد، استریپ کردن پرده ها، القای زایمان
|
  • Ahmadi Amoli H., Tavakkoli H., Khashayar P., Panahi F., Alavi Moghaddam M., Ahmadi Amoli M Page 269
    Background

    The accuracy of the pre-hospital care has not been evaluated in Iran so that the purpose of the present study was to evaluate the efficacy of the pre-hospital care performed by Tehran Emergency Service in traumatic patients referred to “Sina Hospital”.

    Materials And Methods

    This prospective study was conducted on traumatic patients referred to emergency department of “Sina hospital” by Tehran Emergency Service from September 2003 to September 2004. The accuracy of the pre-hospital care performed by Tehran Emergency technicians, regarding the patients’ general condition was evaluated. The on-call physicians in emergency department of “Sina hospital” were responsible for gathering the data and filling the questionnaires based on their observation and the EMS forms.

    Results

    994 patients were enrolled in the study. Wound bandage and homeostasis were done correctly in 80% of the cases. Splint was applied correctly in 50% of the patients, while other therapeutic procedures such as collar and spinal bed were not performed among 80% of the cases. IV-line was obtained in 91.2% of the patients, while serum infusion was initiated in only 20% of patients.

    Conclusion

    It is recommended to compile evidence-based protocols for the pre-hospital procedures and train the emergency technicians to follow the rules, in order to improve the efficacy and the accuracy of the pre-hospital care. According to the principal changes recently made in the quality and quantity of the care offered by Iran's Emergency Service, it is necessary to perform a new study to evaluate the present condition and compare the results of these qualitative and quantitative changes with the current study.

  • Otukesh H., Fereshtehnejad Sm, Hoseini R., Najimi N., Chalian M., Chalian H., Salman Yazdi R., Sabaghi S., Mahdavi S., Bedayat A Page 279
    Background
    Urinary tract infection is the second most common bacterial infection amongst children which could lead to renal scars. It is supposed that during renal inflammation and all types of renal injury, macrophages infiltrate renal parenchyma, whereas their number is directly correlated with the intensity of inflammation. In fact, macrophage migration inhibitory factor (MIF) is widely expressed and secreted in response to inflammatory stimuli, and plays an important role in renal tissue injury. Yet, the role of MIF was not evaluated in patients with pyelonephritis in any studies. Therefore, the aim of our study was to compare urinary excretion of MIF in acute pyelonephritis, acute cystitis and also control group in order to find a non-invasive and sensitive method to differentiate between them.
    Materials And Methods
    In this analytical cross-sectional study 31 children with urinary tract infection (25 patients with acute pyelonephritis, 8 patients with acute cystitis) and 40 healthy children were recruited. Sterile midstream urine samples were taken to measure MIF concentration in all patients and healthy individuals as well. Urine MIF concentration was determined by ELISA and corrected for urine creatinine. The data were analyzed using SPSS 13 software. Independent t-test, One Way ANOVA, correlation and Receiver Operating Curve (ROC) analysis were performed.
    Results
    The mean ratio of urine MIF/Cr was 66.14(SEM=23.78) pg/µmol creatinine in acute pyelonephritis patients, 1.58 (SEM=0.59) pg/µmol creatinine in acute cystitis patients and 1.85 (SEM=0.35) pg/µmol creatinine in healthy individuals. It was significantly higher in pyelonephritis patients than the ones in acute cystitis patients (P<0.001) and control group (P<0.001), respectively. ROC analysis demonstrated that urine MIF/Cr ratio could Pejuhandeh Vol.13, No 64, 2008 3 be considered as a potentially useful index to detect acute pyelonephritis among both healthy condition [P<0.001, Area under curve (AUC) = 0.959] and acute cystitis [P<0.001, AUC = 0.960]. Also the optimal cut-point of 5.39 pg/µmol creatinine and 4.90 pg/µmol creatinine for urine MIF/Cr ratio could potentially distinguish acute pyelonephritis patients from healthy individuals and the ones with acute cystitis, respectively.
    Conclusion
    To the best of our knowledge, urine MIF level of children with cystitis, pyelonephritis and control group were compared with each other for the first time in our study. We showed that the urine MIF/Cr ratio was not increased in acute cystitis. Whereas, rising of this ratio in patients with acute pyelonephritis was remarkable. We also revealed that urine MIF/Cr ratio is a sensitive test for differentiation of acute cystitis from pyelonephritis.
  • Aslani Hr, Dehghanfard Mr, Valaee N Page 287
    Background
    Regarding the high prevalence of degenerative disease of the Acromioclavicular joint and invention of new sensitive diagnostic methods on one hand, and several reports approving the influence of arthroscopic Mumford method in affected patients (which we lack the evidence in this regard in our country) on the other hand, we conducted this research on patients referred to Taleqani hospital between 2004-2007.
    Materials And Methods
    This research was carried out by clinical trial comparing pre & post- operative patients accepting this methods due to failure of previous conservative threatments. All patients were operated by Arthroscopic Mumford procedure and range of motion (ROM), strengh and pain were determined in pre-operative and post-operative stages by standard methods. They were followed up for at least three months and the efficacy of this method was measured on the basis of above indices and any changes were judged clinically by statstical tests such as paired t-test and McNemar's test.
    Results
    41 patients were enrolled (87% male, 13% female) whose mean age were 48 years old. Before treatment, 26.8% oof elderly patients had moderate pain and 73.2% had severe pain, whereas, after treatment 78% of them had experienced no pain and 22% had mild pain (P<0.000). Indices of ROM improved by at least 33%, with the maximum of 60% (P<0.05). Power strenghts of flexion and abduction got better but internal and external rotation remained the same.
    Conclusion
    Arthroscopic Mumford procedure seems to be effective for mentioned cases and can be recommended for them, accordingly.
  • Jafari Z., Malayeri S., Bafkar N., Rahgozar M Page 297
    Background

    Vestibular evoked myogenic potentials (VEMP) are short-latency electromyograms (EMG) evoked by high-level acoustic stimuli that recorded from surface electrodes over the contracted sternocleidomastoid (SCM) muscle and are presumed to originate in the saccule. The goal of present study was recording the VEMP response and determining the effects of stimulus type (click and tone bursts) on it's results in a group of normal adult subjects.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional analytical study the effects of click and tone burst stimuli on latency and amplitude of VEMP recording were examined by simple randomized sampling over 30 adults subjects ranging in age from 25 to 35 years with normal hearing sensitivity and no history of vestibular disease.

    Results

    VEMP recorded in all subjects using 95 dBnHL tone burst stimuli, and in 26 subjects with click stimulus in the both ears. The response amplitude of VEMP with tone burst stimuli was better than click stimulus, and the largest amplitude was obtained by 500 Hz stimulus frequency. VEMP latency was independent of stimulus type and frequency.

    Conclusion

    Type and frequency of stimulus do not affect VEMP response, and use of 500 Hz tone burst stimulus reveals the largest amplitude, that can be considered in clinical applications.

  • Mahdavi Roshan M., Sadighi A., Sadeghpour Ar, Moradi A., Mahboob S., Karimi F., Ostad Rahimi A. Page 307
    Background
    Bones are one of the high-concentration resources for zinc (Zn). Animal studies have shown that zinc deficiency would result in disturbing the bone growth, bone volume and the force required for breaking one’s bones. The present study was conducted to investigate the effects of Zn supplementation on healing of fractured bones.
    Materials And Methods
    This randomized, double-blinded, placebo controlled clinical trial was conducted on 60 patients with long-bone fractures referred to shohada hospital in the city of Tabriz. Subjects were randomly divided into 2 groups; case group (n=30): receiving one capsule of 220 mg/day zinc sulfate consist of 50 mg zinc each day each day, and control group (n=30): receiving placebo. subjects received supplement for 60 days. physical activity, individual and clinical information were gathered in a questionnaire. Nutritional intake was determined by a three-day food records both at the beginning and at the end of the trial. Condition of fracture was evaluated by radiographic studies at the beginning and the end of trial.
    Results
    Out of 60 patients, 39 were male and 21 were female. There was no significant change in the physical activity, sex, age, education, history of fracture, the fractured long bone and nutrient intake pattern (especially zinc intake) between two groups. The change in nutrient intake means was not significant. After 60 days, radiologic assessments showed a significant change (P<0.05) in callus formation and fracture healing in case group compare to those of control group. Callus formation and fracture healing in case group was 80% whereas in control group it was 50%.
    Conclusion
    The study suggests that the supplement of zinc for 60 days, stimulates fracture healing in the long bones and since there have been no acceptable pharmacological agent for the therapy of bone fracture, zinc compound may play a unique role in this regard.
  • Besharat M., Vahdani P., Abbasi F., Korooni Fardkhani S Page 315
    Background
    snake bite is one of the important medical emergencies and can potentially cause a high mortality rate amongst afflicted patients. Diagnosis of snake bite is often easy but there are several different approaches for its managements. This study was performed to determine epidemiologic aspects, clinical manifestations and management of snake bite.
    Materials And Methods
    In this study 100 cases of snake bite referring to Loghman Hospital were evaluated. Age, sex, job, time of being bitten, site of injury, clinical manifestation and medical or/and surgical management was evaluated.
    Results
    In our study 86% of cases were men and 14% were women. About 60% was between the range of 10-29 years old. The most common occupation among snake bitten patients was farming. Time of injury was evening in 53% and the site of bite was hand and foot in more than 80%. Clinical manifestations were pain, nausea, vomiting, headache, bleeding echymosis and fever. Managements were Tetabulin, Tetanus vaccine, antibiotics, antivenom, FFP and fasciotomy.
    Conclusion
    By appropriate management of snake bite, mortality and morbidity can be curbed to its minimum.
  • Raygani Sm, Baghbani M., Arianmehr A. Page 321
    Background
    Respecting the prevalence of plantal fasciitis and limited numbers of clinical trials in this field demonstrating the effecacy of ultrasound application in treatment of such patients, this study was carried out to show whether this mode of therapy is of beneficial outcomes.
    Materials And Methods
    Patients experiencing episodes of plantar heel pain were allocated randomly at each episode to receive either true ultrasound (machine calibrated to deliver a dose of ultrasound at 1 w/cm2, 3 MHz, Duty factor=20%, for five minutes), or sham ultrasound (only the timer on the machine activated). Each episode was treated according to randomization, ten times. Furthermore, both groups were given silicone gel heel pad and trained to stretch their posterior calf and posterior thigh muscles twice a day, each time five minutes. Subjects’ pain scores were measured on a 10 cm linear analogue scale, both before the commencement of the ten-session treatments and at the end of the course. Data were analyzed using a Wilcoxon Signed-Ranks test.
    Results
    Twenty nine patients experienced episodes of heel pain (13 bilateral). Both groups showed a reduction in their pain; the first step pain improvement was 31% in the treated group and 23% in the placebo group (P< 0.45); the exertional pain improvement was 18% in the treated group and 10% in the placebo group (P< 0.65).
    Conclusion
    Therapeutic ultrasound at a dosage of 1w/cm2, 3MHz, Duty factor=20%, for ten minutes is no more effective than placebo in the reduction of heel pain in plantar fasciitis.
  • Andisheh Tadbir A., Sargolzaee S., Moshref M., Mashhadi Abbas F Page 327
    Background
    Ameloblastoma is the most common odontogenic neoplasm, particularized by its local invasivenes and the destruction of the jawbone. The cause of local invasiveness of ameloblastoma has not clearly identified yet. To clarify the possible role of cell adhesion in local invasion of amelobastoma, expression of E-cadherin and alpha–catenin was examined in dental follicle and ameloblastoma.
    Materials And Methods
    This research is a retrospective descriptive study and the specimens of 10 dental follicles and 33 Ameloblastomas (conventional amelobelastoma: 20 cases, recurrent ameloblastoma: 5 cases, malignant amelobastoma: 8 cases) were examined immunohistochemically using the streptavidin – biotin method. The data were analyzed using SPSS and statistical tests of Fisher’s Exact and Mann-Whitney. P-value of 0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    Expressions of both markers were seen in all dental follicles. For ameloblastomas, expression of E-cadherin and alpha-catenin were detected in 66.7% and 69.7%, respectively. E-cadherin and alpha-catenin expression were lower in ameloblastomas than dental follicles. Rate of expression of both markers was lower in recurrent ameloblastomas and malignant amelobastomas, than conventional ameloblastomas. However, this difference was not statistically significant.
    Conclusion
    Expression of both markers was different in dental follicle and ameloblastoma. Decreased expression of both markers relatively explains invasive biological behavior of ameloblastoma but due to its scarcity of the recurrences and malignancies, further investigations of more cases should be carried out.
  • Mirzaee M., Chitsaz M., Mansouri S Page 335
    Background
    Extended-Spectrum β-lactamases (ESBLs) are plasmid-mediated enzymes that hydrolyze the oxyimino β-lactam substance such as third-generation Cephalosporins (Ceftazidim, Ceftriaxone, Cefotaxime). Presence of ESBL-producing organisms results in decrease in efficacy of extended-spectrum Cephalosporines in treatment of serious clinical infections caused by these organisms. So the treatment options are limited and failure treatment and antibiotic resistance are the consequence of inadequate options.
    Materials And Methods
    A total of 160 isolates of Escherichia coli were collected from clinical samples of three hospitals in Tehran. MICs for Ceftriaxone, Ceftazidim and Cefepime were determined by standard agar dilution method. A MIC above 1 mg/L to any of these three was subjected to confirmatory testing as per CLSI method.
    Results
    Primary phenotypic tests revealed that 56.68% (n=89) of E.coli isolates produced extended-spectrum beta-lactamases. Using of clavulanic acid in confirmatory tests, ESBL production was confirmed in 96.7% (n=86) of isolates with primary positive phenotype. The presence of an ESBL was not confirmed in 3.3% (n=3) of the screen positive isolates.
    Conclusion
    This study showed that ESBL productions in clinical isolates of E. coli in Tehran city's university hospitals were extremely high and it is suggested detection of ESBLs as routine tests in order to increase the effectiveness of treatment.
  • Seyed Shahabi N., Fakhraee Sh, Afjeiee Sa, Kazemian M Page 347
    Background
    To determine the occurance of cerebral infarction in full-term newborns who were admitted during a one year period in Mofid children hospital due to seizures and to assess the role of the neuroimaging to elucidate the etiology and the possible risk factors in these patients, this study was performed.
    Materials And Methods
    From December of 2004 to December of 2005, all the term neonates who were admitted due to seizure attacks in their first 3 days of life in the neonatal intensive unit, prospectively studied. They were followed up to 18 months.
    Results
    Of 31 neonates who developed seizures during the study, 5 out of them (16%) had seizures because of cerebral ischemic lesions. There were focal seizures in 3 and generalized in 2 of them. All patients were controlled with Phenobarbital, except one who needed a second anticonvulsant agent (phenytoin). Neurological examinations were normal in all except in one neonate who had mild spasticity in his right extremities. Ultrasonography was abnormal in one, while cranial CT scan showed focal cerebral lesions in all five patients.They occurred mostly in the left side. EEGs were abnormal in 3 and normal in 2 neonates. During their follow up, one pateint developed sever mental and motor disability and another one had mild delay in his developmental milestones.
    Conclusion
    Neonatal cerebral infarction is the second common cause of seizure in full-term infants. The etiology is not acurrately known. Neuroimagings (Brain CT scan or preferably MRI) were the potential diagnostic tool in this study. Thus, we recommend it for those neonates that have seizures with normal APGAR scores and apparently normal neurologic examination without any convincing evidence for its etiology.
  • Moghaddasi H., Hoseini A., Farshid Monjami, Taghipour Aghdam Kashki Ma Page 355
    Background
    Emergency wards are the key points of the hospitals which admit 75% of hospital patients and quick, efficient, and effective care of them can therefore, rescue more people. So the management of this department is very important. Respecting the information is one of the main sources of managing emergency department, which its management is attained by quick and on-time access of emergency department managers to by Emergency Management Information System (EMIS). Thus in this research the situation of emergency management information system of hospitals affiliated to medical universities of Tehran has been studied.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 12 hospitals affiliated to medical universities of Tehran were selected by random stratified sampling method. Data were gathered through observation by check-list tool and they were analyzed by descriptive statistics.
    Results
    Findings of this research indicated that in all the selected hospitals, emergency department information systems have related to all health information systems. Just in 11.1% of emergency management information systems of studied hospitals, data of emergency situations management have gathered wherein at 33.43% of them data processing have done and reports have given only in 39.55% of these systems. In all the studied hospitals, emergency department managers in all the emergency management information systems were the users of the system, whereas only 8.3% of directors of admission departments were system users. In these systems, there were only 29.78% information indicators which users need. Also all of these systems were manual. Although in all of them emergency department information systems and telephone were used for data gathering, medical records, admission, statistics, index notebooks, but Global Positioning Systems (GPS), Geographic Information System (GIS), wireless phone and computer network were not used in them. None of these systems were applying data process tools. They also were using from emergency medical records and telephone to distribute information. There was no standard related to emergency management information system in these studied hospitals.
    Conclusion
    Our results indicated that data gathering, processing and information distributing were not performed completely. In these systems most of data elements were considered whilst they were not useful in internal functions and thus, external functions of emergency department were not considered. Also system users have less knowledge about structure and its process which needs a comprehensive introduction and planning to conduct the system’s function in a more better way.
  • Mohkam M., Tabatabaii Sa, Moiin Ara R Page 363
    Background
    The scoring systems are helpful to monitor the PICU performance. One of the most important scoring systems is PRISM-III scoring system. Today PRISM score is used to evaluate the quality and quantity of the performance. The goal of this study was to show the prognosis of the patients admitted to Mofid pediatric intensive care unit (PICU) according to PRISM-III and PIM scoring systems.
    Materials And Methods
    This study was a prospective descriptive one. Sampling method was sequentional and the sample size was 121 patients whom admitted to Mofid Hospital's PICU between Dec 2005 till May 2006. Results of PRISM-III scoring system were recorded in prepared sheets. Then, information transferred to computer for SPSS analysis. We used several statistical tests such as Chi square, t-test, Correlation and Regression, ANOVA, and Post-Hoc test.
    Results
    Our study showed that 54% of patients were male and 46% were female and the most causes of admission to PICU were respiratory distress and central nervous system diseases, respectively. Sepsis was the main cause of death in PICU. The mortality rate was 33%. The mean PRISM-III score was 7.57 and this score had 80% of sensitivity and 75% of specificity to predict the mortality.
    Conclusion
    According to ROC analysis the PRISM-III score has good predictive value in assessing the probability of mortality in Mofid's PICU and increase in PRISM-III score corresponds to the higher incidence of mortality.
  • Parsapoor Mogadam M., Khalili L., Amiri Z Page 369
    Background
    Post term pregnancy is one of the most significant problems. Considering the importance of pregnancy duration and different records upon effects of membrane sweeping on decreasing pregnancy duration, this study have been conducted to determinet the effect of membrane sweeping on the duration of pregnancy in Taleghani hospital between 2006 and2008.
    Materials And Methods
    A randomize-controlled trial study was performed on 100 pregnant women over 40 weeks of gestational age who had no complications. Women were assigned to have their membranes swept or not, in accordance with their inductions. The main outcome measures included duration of pregnancy, possible complications of sweeping of membranes including rupture of membranes, postpartum infection and vaginal bleeding. Patients have been randomly divided into two groups and evaluated by interval stripping or vaginal exam upto their delivery. Complication and delivery type were recorded as well. Chi square or Fisher’s exact test, Group t-test, survival analysis (Kaplan-Meier) was used to analyze data. P-value of less than 0.05 on two-tailed analyses were regarded as statistically significant.
    Results
    The mean age in control and study groups were 26.2 ±4.8 and 25.4 ± 4.4, respectively. Also Gestational age of control and study groups when stripping or vaginal exam were performed, was 281±1 and 282±1 weeks, respectively. There were no statistically significant differences between the subjects. The mean interval time declined significantly from 6.2±1.9 in control group to 3.7 ± 1.2 in cases (P< 0.001). There were no statistically significant differences between complications like vaginal bleeding, PROM and fetal distress, but Cesarean section rate was significantly lower in study group (34% and 14% in control and study groups), respectively (P<0.02).
    Conclusion
    Sweeping of membranes could lead to decrease the duration of pregnancy and Cesarean section rate. Also, sweeping of membranes had no other complications such as PROM, bleeding and fetal distress. Therefore, through this study we can recommend the process of sweeping the membranes.